Empowerment

Yaomi Skincare
 

Yaomi's

Empowerment

De sterkste en mooiste versie van jezelf worden: wie verlangt hier niet naar? Wil je meer zelfvertrouwen, dan is empowerment het sleutelwoord. Empowerment draait om inzien hoe waardevol je bent én jezelf tijd en ruimte gunnen om met jouw groei bezig te zijn. Zo kun je jouw potentieel optimaal benutten.

Empowerment

Het resultaat: je zit beter in je vel en haalt meer uit het leven. Klinkt goed, toch? Maar hoe pak je dit in de praktijk aan? Hier vertellen we je precies hoe je middels empowerment jouw leven verbetert.

Wat is empowerment?

Empowerment geeft je een gevoel van controle over je gedrag en doet je erop vertrouwen dat je jouw potentieel optimaal kunt benutten. Wij zien empowerment als de weg naar een gelukkiger leven. Niet zo gek dus dat het een van onze kernwaarden is. Maar hoe zorg je voor het vinden van jouw krachtige kant?

Bij Yaomi zien wij empowerment als een bewustwordingsproces, een positieve reis die je doet ervaren dat je veel meer voor elkaar kan boksen dan je dacht. Dit vraagt van jou om uit je comfort zone te durven stappen. Zo’n proces kan er voor iedereen anders uitzien, maar meestal houdt het in dat je meer ruimte durft in te nemen en werkt aan zelfliefde. Hieronder vertellen we je waarom zelfliefde en zelfvertrouwen een onmisbaar onderdeel is van dit proces. Ook geven we je drie praktische manieren om te werken aan jouw empowerment.

Meer zelfliefde en zelfvertrouwen

Voor die gedroomde empowerment en het écht in je kracht kunnen staan, is zelfliefde cruciaal. Toch is werken aan zelfliefde en zelfvertrouwen makkelijker gezegd dan gedaan. Vragen zoals: ‘’Hoe en waarom zou ik meer van mijzelf houden?’’ zullen behandeld moeten worden.

Iets dat ook vaak voorkomt is dat mensen zelfliefde met egoïsme of narcisme verwarren. Het omgekeerde is juist waar: zelfwaardering maakt je gezonder, succesvoller en gelukkiger – en daardoor socialer. Als je jezelf een leuk persoon vindt, gaat het leven je gewoonweg makkelijker af. Zo ontstaat een sneeuwbaleffect van positieve gedachten, gezonde relaties en een lekkere flow. Als de krachtigste versie van jezelf ben je bovendien veel beter in staat om er voor anderen te zijn.

Empowerment zal je helpen om het gevoel van verbondenheid met anderen te versterken en meer uit je relaties te halen. We zijn sterker als we elkaar kracht geven. Wanneer jij je gelukkig, competent, gezond en geliefd voelt, ben je het beste gezelschap dat mensen zich kunnen wensen. Win-win dus, voor jou én je omgeving.

Drie empowermentstrategieën

Genoeg theorie; je snapt nu ongetwijfeld wel wat empowerment jou kan brengen. Hoe ziet een empowermentproces er in de praktijk nu uit? Met deze drie tactieken voel jij je zelfverzekerder en gelukkiger:

1. Werk aan een positiever zelfbeeld en betere stemming

Belangrijk is om actief op een positieve manier naar jezelf te kijken en te focussen op alle goede dingen die je doet in het leven. Laat je niet meeslepen door zelfkritiek of schoonheidsidealen, probeer gewoonweg te focussen op wat jou een leuk persoon maakt. Blijf hierbij wel oprecht; blijf ver weg van opscheppen of arrogantie. Dit geeft jou een integere, positieve uitstraling en maakt je een persoon waar anderen graag bij in de buurt zijn. Met deze tips werk je aan een positiever zelfbeeld en een optimistische instelling:

 • Houd elke dag bij waar jij dankbaar voor bent. Dit kan van alles zijn: het zonnetje, jouw huisdier, de leuke buren, een goed gesprek. Schrijf elke dag een aantal dingen op in een specifiek hiervoor bedoeld schriftje of document. Lees ze gerust af en toe terug, zeker op momenten waarop je minder positief bent.
 • Vraag anderen in je omgeving wat zij in jou waarderen. Bewaar ook deze antwoorden op één centrale plek en lees ze af en toe terug.
 • Deel elke dag minstens één oprecht compliment uit aan een ander. Zo sla je twee vliegen in één klap: Je draagt bij aan een ander zijn of haar positieve zelfbeeld en je krijgt ook nog een scherper oog voor mooie dingen.
 • Ga tijdens een blokje om actief op zoek naar dingen die jou vrolijk maken; eendjes, smileys, muurschilderingen – het kan van alles zijn!

2. Zet doelen

Een goede manier om je krachtiger te voelen, is door jezelf doelen te geven. Deze mogen ambitieus zijn, maar bovenal haalbaar. Focus hierbij het liefste op doelen die draaien om gezond gedrag, waar je op de lange termijn je beter door gaat voelen. Maak ze concreet en tijdsgebonden en betrek eventueel mensen in je omgeving erbij voor sociale steun en verbondenheid. Enkele voorbeelden van doelen die jou helpen aan meer empowerment:

 • Elke dag 8000 stappen zetten.
 • Een nieuwe hobby oppakken en hier ruimte voor vrijmaken in je agenda.
 • Meedoen met een lokale hardloopwedstrijd en met plezier een mooie tijd neerzetten.

Door doelen te stellen en deze in stapjes op te delen, maak je het behapbaar. Bovendien heb je zo elke keer weer een moment om trots op jezelf te zijn. Je zult merken dat je jezelf meer in control voelt over je leven en je geluk. En wees vooral niet bang om af en toe uit je comfortzone te stappen: daar zit juist potentie voor groei!

3. Selfcare

Last but not least is selfcare een essentieel onderdeel van empowerment. Selfcare is letterlijk zorg dragen voor jezelf. Het omvat alles dat je kunt doen om jouw lijf, geest en zelfvertrouwen te voeden. Het is een teken van zelfwaardering: je mag er zijn. Ook geldt dat wie goed voor zichzelf zorgt, zich mentaal en fysiek gezonder voelt. En dat heeft absoluut een positief effect op je uitstraling.

Zo kan selfcare er uitzien:

 • Af en toe een weekendje weg gaan om op te kunnen laden. In je eentje, of met vrienden of je partner.
 • Werken aan je gezondheid is een uitstekende vorm van selfcare; lekker sporten om fitter in je vel te zitten, lekkere en gezonde maaltijden maken.
 • Besteed extra aandacht aan jouw uiterlijk en uitstraling. Trakteer jezelf op een schoonheidsbehandeling en goede skincare producten. Hoe beter je voor je huid zorgt, hoe langer je er stralend en gezond uit blijft zien en hoe zelfverzekerder je je voelt.
 • Doe gewoonweg meer dingen die jij leuk vindt. Blokkeer bepaalde momenten in je agenda die alleen voor jou zijn en doe waar jij op dat moment zin in hebt.

Bekijk onze shop!

Wij bij Yaomi laten jouw huid stralen! Bekijk onze shop en zie welke producten we aanbieden. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact op.

 • Bewezen formule
 • Effectieve, natuurlijke ingrediënten
 • Milieu-, mens- en diervriendelijk
Shop nu
dark
Yaomi Skin Care Delightful Cleanser

Empowerment ligt in jouw handen

Empowerment begint en eindigt zoals je begrijpt bij jou. Zet de nodige stappen om je beter en zelfverzekerder te voelen en wees trots op wat je allemaal doet. Zorg vooral goed voor jezelf, op alle fronten: van gezond gedrag tot je uiterlijk. Yaomi Skin Care zal je wat dat laatste betreft ondersteunen door jouw huid te laten stralen. Zo helpen we je met liefde goed voor jezelf te zorgen, van binnen én van buiten.

Wil je meer weten over de producten van Yaomi? Neem een kijkje in onze shop of neem contact op!