Eczema

Yaomi Skincare
 

Calm skin, powerful you

Yaomi Skin Care: het beste middel tegen eczeem

Een rode, gezwollen, schilferige huid met bultjes of blaasjes. En jeuk. Heel. Veel. Jeuk. Herkenbaar? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van eczeem. Een huidprobleem waar eigenlijk helemaal niemand op zit te wachten. Helaas kan het wel iedereen ‘zomaar’ overkomen. Eczeem maakt immers geen onderscheid tussen geslacht of leeftijd. Bij Yaomi weten we dat eczeem meer is dan alleen een jeukende huid. Daarom nemen we je graag mee in de wereld van eczeem en (misschien nog wel belangrijker) onze oplossing om deze ongenode gast de deur te wijzen.

Eczeem
Eczeem

Waarom heb ik eczeem?

Eczeem kent verschillende vormen. Waar die vervelende kwaaltjes bij jou precies vandaan komen, is dus afhankelijk van het soort eczeem dat jouw huid irriteert. Hier gaan we later nog wat dieper op in. We kunnen je wel vast vertellen dat de volgende factoren invloed (kunnen) hebben op het ontstaan en de verergering van eczeem.

 • Eczeem kan in de familie zitten. Hebben je ouders beide last (gehad) van eczeem? Dan is de kans groter dat jij dezelfde uitdaging tegenkomt. Van je ouders moet je het hebben, zeggen ze. .
 • Een verstoord immuunsysteem kan bijdragen aan de ontwikkeling van eczeem. In sommige gevallen reageert het immuunsysteem overdreven op bepaalde stoffen, wat leidt tot ontsteking en huidirritatie.
 • Blootstelling aan bepaalde allergenen kan eczeem verergeren. Denk bijvoorbeeld aan pollen, huisstofmijt, schimmels en bepaalde voedingsmiddelen.
 • Mensen met andere huidaandoeningen, zoals rosacea of psoriasis, lopen mogelijk een verhoogd risico op het ontwikkelen van eczeem.
 • Stress kan een trigger zijn voor het ontstaan van eczeem of het verergeren van bestaande symptomen.

Dus, welk type eczeem heb ik?

Er zijn verschillende soorten eczeem, elk met specifieke kenmerken en oorzaken. Onderstaand de twee meest voorkomende vormen van eczeem uitgelegd.

Atopisch eczeem

Atopisch eczeem is de meest voorkomende vorm van eczeem. Shout-out naar je genen (not), want het komt meestal voor bij mensen waarbij allergieën en astma in de familie zit. Ongeveer 400.000 mensen in Nederland lopen met deze aandoening rond. Je bent dus zeker niet de enige!

Waar atopisch eczeem tevoorschijn komt en hoe het zich uit, is compleet afhankelijk van je leeftijd en het stadium waarin het eczeem zich verkeert. Zo zie je bij een acute vorm van dit eczeem vooral roodheid, vochtblaasjes en zwelling. Nadat de blaasjes zijn ingedroogd, ontstaan er korstjes. De huid gaat schilferen en de roodheid neemt weer af. De chronische vorm van dit eczeem ziet er heel anders uit. Zo neemt de roodheid af en de schilfering juist toe, en wordt de huid wat dikker. Hierin kunnen kloven ontstaan die pijn en jeuk veroorzaken.

Het eczeem kan na verloop van tijd wegtrekken of chronisch blijven bestaan. Natuurlijk fingers crossed voor de eerste mogelijkheid, maar ook wanneer je chronisch last hebt van eczeem, hebben we bij Yaomi een oplossing!

Contacteczeem

Contacteczeem ontstaat als reactie op overbelasting van de huid of direct contact met een irriterende of allergene stof. Dit kan variëren van te veel water, zeep en wasmiddelen tot metalen en bepaalde soorten planten. Contacteczeem is gelukkig niet besmettelijk en uit zich in een rode huid met schilfers, blaasjes en veel jeuk. Om het nog iets ingewikkelder te maken: contacteczeem bestaat uit twee soorten, die ook tegelijkertijd kunnen voorkomen. Waar allergisch contacteczeem namelijk wordt veroorzaakt door een allergische reactie voor een bepaalde stof, leidt irritatie tot irritatief contacteczeem.

Allergisch contacteczeem ontstaat alleen wanneer je huid eerder in contact is gekomen met een bepaalde stof waar je allergisch voor bent geworden. Deze stof noemen we dan een ‘allergeen’. Helaas blijf je vaak levenslang allergisch voor dit allergeen en kunnen de huidklachten bij contact weer opduiken.

Irritatief contacteczeem kan letterlijk bij iedereen voorkomen. Zoals de naam van het eczeem al doet verklappen, wordt het veroorzaakt door verschillende vormen van irritatie. Denk bijvoorbeeld aan wrijving, kou of contact met afwasmiddelen. Het gaat hier dus niet om een allergische reactie, maar om irritatie van de huid.

Ik denk dat ik eczeem heb, wat nu?

In de meeste gevallen wordt eczeem gediagnosticeerd op basis van een medisch onderzoek. Het kan zijn dat je te maken krijgt met bloed- en/of huidtesten om bepaalde allergieën vast te stellen of uit te sluiten. Er zijn verschillende medische behandelingen voor het bestrijden van eczeem. Vaak gaat het hierbij vooral om het verlichten van bestaande symptomen en het – zo veel mogelijk – voorkomen van een terugkerende uitbraak.

Jij vs. eczeem

Gelukkig kun je ook zelf actie ondernemen om de vervelende kwaaltjes die met eczeem gepaard gaan te bestrijden. Met deze vier tips zet jij weer een stapje extra richting een jeuk-vrij bestaan:

 • Vermijd triggers! Weet je welke triggers je symptomen kunnen verergeren? Vermijd deze dan zo veel mogelijk. Denk hierbij aan bepaalde voedingsmiddelen, zeep en wasmiddelen. Maar ook bepaalde planten en metalen kunnen irritatie of allergie veroorzaken. Geen idee wat bij jou de boosdoener is? Een huid- en bloedtest kunnen veel inzichten geven!
 • Eczeem gaat vaak gepaard met een droge, gevoelige huid. Goede hydratatie is daarom me-ga belangrijk. Houd de huid goed gehydrateerd door regelmatig moisturizers te gebruiken. Dit is vooral belangrijk na een lekkere douche (of bad) en wanneer het buiten wat kouder is.
 • Draag katoenen kleding en vermijd strakke, schurende stoffen die de huid kunnen irriteren. Je kledingkeuze kan van grote invloed zijn op het eczeem! Let hierbij niet alleen op de stof, maar ook op de middelen waar je je kleding vervolgens mee wast.
 • Omdat stress een bekende trigger kan zijn voor eczeemuitbraken, kunnen verschillende stressbeheersingstechnieken zoals meditatie, yoga en diepe ademhaling helpen.

Eczeemklachten verlichten met Yaomi skincare

Een doordachte skincare routine kan een groot verschil maken. Met een goede balans in verzorging (té veel is namelijk ook niet goed) en de juiste producten kom je namelijk al heel ver. Plan een effectief ochtend- en avondritueel in, en there you go! De volgende producten vormen de perfecte basis voor jouw anti-eczeem skincare routine:

 • Verwen je huid met een natuurlijke schoonmaakbeurt die vuil en talg verwijdert. Onze Yaomi Cleanser bevat ingrediënten zoals jojobaolie en moringa. Deze werken helend, voedend en vochtinbrengend. Perfect voor een gevoelige, droge huid.
 • De Yaomi Toner vormt na het reinigen de ideale basis voor de rest van jouw skincare routine. Deze toner zorgt namelijk voor een verfrissende hydratatie en verzorgt je gezicht extra diep, waardoor je huid frisser, schoner en zachter aanvoelt.
 • Zeker wanneer je last hebt van eczeem is een goede balans tussen reinigen en hydrateren cruciaal. Het vuil is nu verwijderd, maar nu heeft je huid extra behoefte aan hydratatie met voedende ingrediënten. Zo is onze dag- en nachtcrème bijvoorbeeld echt onmisbaar en bescherm je hiermee je huid tegen invloeden van buitenaf.

Check out our shop!

At Yaomi, we make your skin glow! Check out our shop and see the products we offer. If you have any more questions, please feel free to contact us.

 • Proven formula
 • Effective, natural ingredients
 • Environmentally friendly, humane, and animal-friendly
Shop now
dark
Eczeem Yaomi (2)

Your optimal skin care routine with Yaomi!

Al met al kan een skin care routine die bij jou past helpen bij het verminderen en voorkomen van acné. Zorg voor een goede balans tussen reinigen en verzorgen. En vergeet verder ook niet goed voor jezelf te zorgen in de breedste zin van het woord: je huid én jijzelf zijn het waard!