Acné

Yaomi Skincare
 

Acné & Yaomi Skincare

Dé oplossing voor jouw acné!

Acné is een huidprobleem dat de meesten zullen kennen uit hun jeugd. Weinig mensen zijn hun puberteit doorgekomen zónder puistjes en onzuiverheden. Maar niet alleen tieners hebben hier last van…

Op latere leeftijd kan de huid als een opstandige puber reageren door hormonale invloeden, zoals bij vrouwen tijdens de cyclus en bij mannen door testosteron. Hormonen, voeding, leefstijl en stress beïnvloeden de huid en zelfvertrouwen. Ontdek de juiste skin care routine om acné te verminderen en voorkomen. Leer hoe je puistjes op elke leeftijd kunt aanpakken.

De (not so fun) facts

  1. Acné kan in de familie zitten: als je ouders er allebei flink last van hadden, is de kans groot dat jou hetzelfde leed treft.
  2. Hormonen hebben een grote invloed op de kwaliteit van je huid, zowel negatief als positief.
  3. Het is nooit 100% door jou te beïnvloeden, maar je kunt wel deel uitmaken van de oplossing met de juiste skincare, een gezonde leefstijl en andere interventies.

Hoe ontstaat acné?

Om te begrijpen hoe je met skincare producten acné kunt bestrijden, is het handig om te begrijpen hoe het ontstaat. Kort gezegd begint het met een verstopte porie. Talgkliertjes in de huid produceren de natuurlijke smeerolie voor de huid: talg. Zo gaat de huid van binnenuit uitdroging tegen. Op zich een fijne eigenschap; anders zouden we sinds de tijd van de eerste mens met een huid vol droge vellen rond hebben gelopen. In het geval van acné loopt de talgproductie echter uit de hand. Talg vermengt met vuil en dode huidcellen en zo ontstaat een puistje.

Gaan de (normaal gesproken onschadelijke) bacteriën die op je huid leven zich ermee bemoeien, dan kun je een onstoken talkglier krijgen, hierdoor kan het betreffende haarzakje onststoken raken. In dat geval is de schade zichtbaarder en kunnen zelfs grote, pijnlijke cysten ontstaan. Heel onprettig!

Hormonen en testosteron, bedankt

De verhoogde talgproductie heb je overigens vaak te danken aan je hormonen. Testosteron, ook wel het ‘mannelijke’ hormoon genoemd, speelt bij alle genders een rol in het ontstaan van acné. Ook vrouwen hebben hier een bepaalde hoeveelheid van in hun lijf. Bij een teveel aan testosteron slaan de talgklieren op hol. Dit is bijvoorbeeld te zien bij puberende jongens, die de testosteron boost nodig hebben voor de nodige fysieke ontwikkeling. Maar ook vrouwen met polycysteus ovarium syndroom (PCOS) hebben vaak hogere testosteronwaardes dan gewenst, met acné als een vervelend gevolg. Andere ‘vrouwendingetjes’ zoals menstruatie en zwangerschap kunnen eveneens de huid behoorlijk onrustig maken.

Wat betreft ‘mannendingetjes’: het is ook zo dat bij mannen testosteron een rol speelt in die verhoogde talgproductie die acné kan veroorzaken. Vooral tijdens de puberteit krijgen jongens een testosteronboost voor die broodnodige fysieke ontwikkeling, wat soms zorgt voor een ware talgklierenrevolutie. Dus, net zoals bij de ladies, kunnen hormonale schommelingen bij de mannenhuid ook voor de nodige onrust zorgen.

Acné en skincare

Zelf kun je gelukkig ook een positieve impact hebben op je huid. Belangrijk om verergering van je acné-leed te voorkomen, is een goede skincare routine. Oftewel, voldoende reinigen en verzorgen. Niet te vaak en niet te weinig. Ideaal is twee keer per dag, na het ontwaken en voor je in je bed duikt. Vaker reinigen verstoort je huid en haar talgproductie meestal, dus dit is zeker geen must. Puistjes uitknijpen raden we ook zeker af. Dit kan je klachten juist verergeren en bovendien littekens achterlaten.

Stap 1: reinigen

Reinig je huid twee keer per dag. ‘s Ochtends om de dag te beginnen met een schone lei, ‘s avonds om de vervuilende invloeden van de dag van je af te spoelen.
In onze skin care lijn vind je verschillende producten voor het reinigen van je huid:

  • Cleanser: natuurlijke schoonmaakbeurt. Met de Delightful cleanser verwijder je vuil en talg én voorzie je jouw huid van een ideale start en einde van de dag. Ingrediënten als jojobaolie en moringa werken helend, voedend en vochtinbrengend.
  • Toner: diepe voeding en verfrissende hydratatie. Onze Walking On Air toner is in staat om je gezicht extra diep te reinigen en verzorgen. Je huid voelt frisser, schoner en zachter aan. De ideale basis voor dag- en nachtcrème, make-up of een gezonde natural look.
  • Exfoliator: bye bye dode huidcellen. Ophoping van dode huidcellen kan acné verergeren. De Blissful exfoliator van Yaomi is in staat om je gezicht intensief te reinigen en van dode huidcellen te ontdoen, maar voorziet de huid ook van de nodige skincare. Een milde, maar effectieve exfoliator dus. Precies wat een onrustige acné-huid nodig heeft.

Stap 2: moisturize

Een balans tussen reinigen en hydrateren is key voor een mooie huid zonder acné. Je wil namelijk zowel vuil en talg verwijderen, als de huid voorzien van voldoende olie – maar dan wel de gezonde en voedende varianten. Het Empower Me serum uit onze skincare-lijn bevat ingrediënten om de huid te hydrateren, verzorgen en kalmeren. Ook de Spirit Sparkle dag- en nachtcrème is een onmisbaar item in jouw acné-toolkit. Hiermee is je huid beter bestand tegen invloeden van buitenaf en met behulp van onder andere olie uit zonnebloemzaden ga je ontstekingen en huidproblemen tegen.

Al met al kan een skin care routine die bij jou past helpen bij het verminderen en voorkomen van acné. Zorg voor een goede balans tussen reinigen en verzorgen. En vergeet verder ook niet goed voor jezelf te zorgen in de breedste zin van het woord: je huid én jijzelf zijn het waard!

Zo ga je acné te lijf

Acné is vaak een kwestie van pech met je hormonen, en zeker geen teken dat je slecht voor jezelf zorgt. Maar met aanpassingen in je leefstijl en gedrag heb je wel invloed op de gezondheid van je huid. Eet je ongezond en vooral veel suiker? Dan heb je meer kans op puistjes. Roken geeft meer kans op acné. Daarnaast kan bepaalde medicatie acné verergeren of verminderen, zoals de pil en lithium. Last but not least, kan stress een negatieve impact hebben op de huidconditie. In deze gevallen kun je de hulp inschakelen van je arts, diëtist of andere behandelaar om aan een gezonde oplossing te werken.

Bekijk onze shop!

Wij bij Yaomi laten jouw huid stralen! Bekijk onze shop en zie welke producten we aanbieden. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact op.

  • Bewezen formule
  • Effectieve, natuurlijke ingrediënten
  • Milieu-, mens- en diervriendelijk
Shop nu
dark

Jouw optimale skin care routine met Yaomi!

Al met al kan een skin care routine die bij jou past helpen bij het verminderen en voorkomen van acne. Zorg voor een goede balans tussen reinigen en verzorgen. En vergeet verder ook niet goed voor jezelf te zorgen in de breedste zin van het woord: je huid én jijzelf zijn het waard!